HATAY M.K.Ü ÖĞRETİM ÜYESİ İLANI

Son Başvuru Tarihi 13.01.2025
43 Açık Kontenjan  
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğünden: Üniversitemiz birimlerine, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini (www.mku.edu.tr. adresinde Personel Daire Başkanlığı sayfasında mevzuat yan başlığı altından temin edilebilir) sağlamış olmak koşuluyla öğretim üyesi alınacaktır. Son başvuru tarihi ilanın resmi gazetede yayımlanmasından itibaren 15 (onbeş) günlük sürenin mesai bitimi (17:00) dir. Başvurular https://genelbasvuru.mku.edu.tr/ adresinden yapılacak olup, şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir

Profesörlüğe başvuracak adaylar; başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf, özgeçmiş (Yükseköğretim Kurumlarında çalışanlar YÖKSİS’ten alacaklardır), yabancı dil belgesi, lisans, yüksek lisans ve doktora belgeleri (e-devletten alınabilir.), onaylı uzmanlık belgesi (Tıp - Diş Hekimliği Fakültesi), ilanda belirtilen niteliği taşıdığını gösterir belge, adli sicil belgesi (e-devletten alınabilir.),  H.M.K.Ü. Öğretim Üyeliğine Yükseltilme Ve Atanma Kriterlerine Göre Hazırlanacak Puanlama Tablosu, Adayların Doçent Unvanını Aldığı, Doçentlik Başvuru (ÜAK) Kriterlerine Göre Hazırlanan Puanlama Tablosu, doçentlik başarı belgesi (e-devletten alınabilir.), başlıca eseri belirtilen dilekçesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını online olarak https://genelbasvuru.mku.edu.tr/ adresine başvuru süresi içinde yüklemeleri gerekmektedir.

Doçentliğe başvuracak adaylar; başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, fotoğraf, özgeçmiş (Yükseköğretim Kurumlarında çalışanlar YÖKSİS’ten alacaklardır), yabancı dil belgesi, ilanda belirtilen niteliği taşıdığını gösterir belge, adli sicil belgesi (e-devletten alınabilir.), lisans, yüksek lisans ve doktora belgeleri (e-devletten alınabilir.), onaylı uzmanlık belgesi (Tıp - Diş Hekimliği Fakültesi),  H.M.K.Ü. Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre hazırlanacak puanlama tablosu ve adayların doçent unvanını aldığı doçentlik başvuru (ÜAK) kriterlerine göre hazırlanan puanlama tablosu, doçentlik başarı belgesi (e-devletten alınabilir.),  ile bilimsel çalışma ve yayınlarını online olarak https://genelbasvuru.mku.edu.tr/ adresine başvuru süresi içinde yüklemeleri gerekmektedir

 

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar: Başvuracakları anabilim dalını ve ilan niteliğini belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini(Yükseköğretim Kurumlarında çalışanlar YÖKSİS’ten alacaklardır), nüfus cüzdan fotokopisi, fotoğraf, yayın listeleri ile yayınlarının birer örneğini, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre hazırlanacak puanlama tablosu, yabancı dil belgesi, ilanda belirtilen niteliği taşıdığını gösterir belge, adli sicil belgesi (e-devletten alınabilir.), lisans, yüksek lisans ve doktora belgeleri (e-devletten alınabilir.), onaylı uzmanlık belgesini (Tıp - Diş Hekimliği Fakültesi), online olarak https://genelbasvuru.mku.edu.tr/ adresine başvuru süresi içinde yüklemeleri gerekmektedir.

 

-Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylandığına dair belgenin başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.

- SGK Tescil ve Hizmet Dökümü (E-devlet üzerinden SGK sayfasından SGK Tescil ve Hizmet Dökümü başlığı altında “Barkodlu Belge Oluştur” sekmesinden alınmaktadır.) Sigortalı hizmeti olan veya olmayan tüm adaylar bu belgeyi başvuru süresi içinde yüklemeleri gerekmektedir.(Barkodu/Karekodu okunaklı)

-Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (Daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) çalıştıkları kurumlardan alacakları (e-devletten alınabilir.)  onaylı hizmet belgesini dosyaya eklemeleri gerekmektedir

-2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 50. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında istihdam edilerek doktora veya sanatta yeterlik eğitimlerini üniversitemizde tamamlayanların başvuru hakkı bulunmamaktadır. (Doktora Öğretim Üyesi kadrolarında %30 kota uygulaması yapılmayacaktır.)

-Doçent unvanı almış olanlar Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına, Profesörler ise Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuramayacaktır.

-Tüm adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

- 7315 Sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu uyarınca yaptırılacak arşiv araştırması sonucunda atanmaya engel hali bulunmamak. (Açıktan atanacaklar için)

-Yanlış beyanda bulunanların, atamaları yapılmayacaktır.

- Erkek adaylar için, askerlik durum belgesi, (terhis-tecil belgesi veya muaf olduğuna dair belge).

- Barkod/karekodu okunaklı olması kaydıyla e-devletten alınacak tüm belgeler kabul edilecektir.

- Sistem üzerinden tamamlanmayan taslak durumundaki başvurular, ilanda belirtilen şartları taşımayan, eksik bilgi/belgesi olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. (Online olarak yapılan başvurular için istenen tüm bilgi ve belgeler gerektiğinde adaylardan fiziksel olarak istenebilecektir.)

 

İLAN OLUNUR.

 

Yukarıda verilen bilgiler dışında Profesör ve Doçent kadroları için Rektörlük Personel Daire Başkanlığının 0850 377 80 00  - 15100 – 15111 - 15112 – 15113 - nolu telefonundan, doktor öğretim üyesi kadroları için ise ilgili Dekanlık ve Yüksekokul Müdürlük telefonlarından bilgi edinilebilir.

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

 

Santral (Rektörlük ve Diğer Birimler)

0850 377 80 00  

Rektörlük Personel Daire Başkanlığı Dahili

15100 – 15110-15111 - 15112 – 15113

 

 

 

 

 

 

 

HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN

BİRİM

BÖLÜM

ANABİLİM DALI/PROGRAM

UNVAN

DERECE

ADET

NİTELİKLER

 
 

ANTAKYA MESLEK YÜKSEKOKULU

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ PR.

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

Bilgisayar Mühendisliği veya Adli Bilişim alanında doktora eğitimini tamamlamış olup, bilgi ve ağ güvenliği analizi üzerine çalışmalar yapmış olmak.

 

ANTAKYA MESLEK YÜKSEKOKULU

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ PR.

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

Bilgisayar Mühendisliği veya Bilişim Sistemleri alanında doktora yapmış olmak. Görüntü işleme ve 3D tasarım konularında çalışmalar yapmış olmak.

 

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

KLİNİK BİLİMLER

AĞIZ, DİŞ VE ÇENE RADYOLOJİSİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi alanında uzmanlığını almış olmak. Canalis sinuosus konusunda çalışma yapmış olmak.

 

EĞİTİM FAKÜLTESİ

TÜRKÇE VE SOSYAL BİLİMLER EĞİTİMİ

TÜRKÇE EĞİTİMİ

DOÇENT

1

1

İlgili alanda doçent ünvanı almış olmak, yabancı dil olarak Türkçe öğretimi, serbest yazma ve kavram karikatürleri konularında çalışmış olmak.

 

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

ARKEOLOJİ

PROTOHİSTORYA VE ÖNASYA ARKEOLOJİSİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlgili ana bilim dalında doktora yapmış olmak. Amik Ovası ve Kuzeybatı Suriye Neolitik-Kalkolitik kültürlerine yönelik çalışmalar yapmış olmak.

 

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

ARKEOLOJİ

PROTOHİSTORYA VE ÖNASYA ARKEOLOJİSİ

PROFESÖR

1

1

İlgili alanda doçent ünvanı almış olmak, Tunç Çağı’nda Anadolu ve Kuzey Suriye İlişkileri ve Arkeolojide sosyal hafıza kuramı konularında çalışmalar yapmış olmak.

 

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

TARİH

YAKINÇAĞ TARİHİ

PROFESÖR

1

1

İlgili alanda doçent ünvanı almış olmak, Yakınçağ Osmanlı Modernleşmesinde Gayri-Müslim tebaaya ilişkin çalışmalar yapmış olmak.

 

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI

ESKİ TÜRK DİLİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlgili ana bilim dalında doktora yapmış olmak. Tarihî Türk lehçeleri üzerine tematik söz varlığı ve metafor konularında çalışmalar yapmış olmak.

 

HATAY SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

TERAPİ VE REHABİLİTASYON

İŞ VE UĞRAŞI TERAPİSİ PR.

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

Ergoterapi alanında yüksek lisans yapmış olmak; ilgili alanda veya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında doktora yapmış olmak. Ampute hastalarda klinik çalışması olmak.

 

HATAY SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

TIBBİ HİZMETLER VE TEKNİKLER

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PR.

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

Biyokimya alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Rekombinant protein üretimi ve DNA aptamerleri konusunda çalışma yapmış olmak.

 

 

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

DOÇENT

2

1

Doçentlik ünvanını Uluslararası İlişkiler alanında almış olup, çatışma analizi üzerine çalışmalar yapmış olmak.

 

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ

DİN SOSYOLOJİSİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlahiyat Fakültesi mezunu olup Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans ve doktorasını yapmış olmak. Yeni çağ ruhsallığı konusunda çalışmış olmak.

 

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

İSLAM TARİHİ VE SANATLARI

İSLAM TARİHİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlahiyat Fakültesi mezunu olup doktorasını İslam Tarihi ve Sanatları ana bilim dalında yapmış olmak. Haçlı seferleri ve Kudüs konularında çalışmaları olmak.

 

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

TEMEL İSLAM BİLİMLERİ

İSLAM MEZHEPLERİ TARİHİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlahiyat Fakültesi mezunu olup, yüksek lisans ve doktorasını Temel İslam Bilimleri alanında yapmış olmak. Kelam ve Mezhepler Tarihi alanında çalışmalar yapmış olmak.

 

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM

HALKLA İLİŞKİLER

PROFESÖR

1

1

İletişim çalışmaları alanında doçent ünvanına sahip olmak, düzensiz göç ve göçün dijitalleşmesi konularında çalışmış olmak.

 

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA

SİNEMA

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlgili alanda doktora yapmış olmak; sinemada postmodern anlatı ve Türk sinemasında aydın imgesi üzerine çalışmış olmak

 

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA

SİNEMA

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlgili alanda doktora yapmış olmak; uzak doğu bağımsız sineması üzerine çalışmış olmak.

 

REYHANLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

MÜLKİYET KORUMA VE GÜVENLİK

SOSYAL GÜVENLİK PR.

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünde doktora yapmış olmak. Sosyal dışlanma ve benzeri dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaları olmak.

 

REYHANLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

SOSYAL HİZMET VE DANIŞMANLIK

SOSYAL HİZMETLER

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

Sosyoloji alanında doktora yapmış olup, afet ve yaşlılık konularında çalışmış olmak.

 

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON

ORTOPEDİK REHABİLİTASYON

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında doktora yapmış olmak; Romotolojik rehabilitasyon, kaplıca tedavisi ve tüm vücut vibrasyonu konularında çalışmalar yapmış olmak.

 

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ

SPOR SAĞLIK BİLİMLERİ

DOÇENT

2

1

Spor Bilimleri temel alanında doçentliğini almış olmak, lateralizasyon ve sporcu performansı konularında çalışmış olmak.

 

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

SPOR YÖNETİCİLİĞİ

SPOR YÖNETİM BİLİMLERİ

DOÇENT

1

1

Spor Bilimleri temel alanında doçentliğini almış olmak, spor politikaları konusunda çalışmış olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

CERRAHİ TIP BİLİMLERİ

BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak; çocuk beyin ve sinir cerrahisi konusunda eğitim almış olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

CERRAHİ TIP BİLİMLERİ

GÖĞÜS CERRAHİSİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

CERRAHİ TIP BİL

İMLERİ

ÜROLOJİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak; androloji konusunda çalışmış olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

DAHİLİ TIP BİLİMLERİ

ADLİ TIP

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

DAHİLİ TIP BİLİMLERİ

ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak; Protein kaybettiren kronik enteropatiler konusunda çalışma yapmış olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

DAHİLİ TIP BİLİMLERİ

GÖĞÜS HASTALIKLARI

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

DAHİLİ TIP BİLİMLERİ

KARDİYOLOJİ

PROFESÖR

1

1

Kardiyoloji alanında doçent olmak; ventriküler aritmilerin ablasyonla tedavisi hakkında çalışmalar yapmış olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

DAHİLİ TIP BİLİMLERİ

KARDİYOLOJİ

PROFESÖR

1

1

Kardiyoloji alanında doçent olmak; transkateter aortik valve implantasyonu ve renal denervasyon konusunda eğitim ve tecrübesi olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

DAHİLİ TIP BİLİMLERİ

KARDİYOLOJİ

PROFESÖR

1

1

Kardiyoloji alanında doçent olmak; konjenital kalp hastalıklarında ve serebrovasküler hastalıklarda transkateter müdahaleler konusunda deneyimi olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

DAHİLİ TIP BİLİMLERİ

RADYOLOJİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlgili alanda uzmanlığını almış olmak; girişimsel radyoloji alanında arteriyel embolizasyon ve perkütan radyofrekans ablasyon konularında çalışmış olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

DAHİLİ TIP BİLİMLERİ

TIBBİ GENETİK

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını almış olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

TEMEL TIP BİLİMLERİ

BİYOFİZİK

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

İlgili alanda doktora yapmış olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

TEMEL TIP BİLİMLERİ

TIBBİ MİKROBİYOLOJİ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3,3

2

Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını almış olmak.

 

TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ

TEMEL TIP BİLİMLERİ

TIP TARİHİ VE ETİK

DOÇENT

2

1

Tıp Tarihi ya da Tıp Etiği alanında çalışma yapmış olmak.

 

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU.

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ANABİLİM DALI

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında doktora yapmış olmak.

 

VETERİNER FAKÜLTESİ

KLİNİK BİLİMLER

DÖLERME VE SUNİ TOHUMLAMA

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ

3

1

Veterinerlik Dölerme ve Suni Tohumlama alanında doktora yapmış olmak. Sperm kriyoprezervasyonu konusunda çalışmaları bulunmak.

 

VETERİNER FAKÜLTESİ

KLİNİK BİLİMLER

VETERİNERLİK DOĞUM VE JİNEKOLOJİSİ

DOÇENT

1

1

Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi alanında doçent ünvanı almış olup, keçi ve sığırlarda gebelikle ilişkili metabolik hastalıklar konularında çalışmaları bulunmak.

 

VETERİNER FAKÜLTESİ

KLİNİK BİLİMLER

VETERİNERLİK İÇ HASTALIKLARI

DOÇENT

1

1

Veterinerlik İç Hastalıkları alanında doçent ünvanı almış olup,  küçük ruminantlarda alt solunum yolu enfeksiyonları konularında çalışmaları bulunmak.

 

ZİRAAT FAKÜLTESİ

TARLA BİTKİLERİ

TIBBİ BİTKİLER

DOÇENT

1

1

Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Bilimi alanında doçentlik ünvanı almış olup, aromatik bitki yağlarının derim sonrası uygulamalarda kullanımı konusunda çalışmalar yapmış olmak.

 

ZİRAAT FAKÜLTESİ

TOPRAK BİLİMİ VE BİTKİ BESLEME

TOPRAK BİLİMİ

DOÇENT

1

1

Toprak Bilimi anabilim dalında doçentlik unvanını almış olup, Toprak Kimyası alanında topraklarda elektriksel kondüktivite (EC), ağır metal konularında çalışmalar yapmış olmak.

 
 
Kardiyoloji alanında doçent olmak; ventriküler aritmilerin ablasyonla tedavisi hakkında çalışmalar yapmış olmak.
 
Gereklilikler
BAŞVURU DİLEKÇESİ
ÖZGEÇMİŞ
FOTOĞRAF
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
ASKERLİK BELGESİ
YABANCI DİL BELGESİ
HALEN KAMUDA ÇALIŞANLAR VEYA DAHA ÖNCEDEN ÇALIŞMIŞ OLANLAR İÇİN HİZMET BELGESİ
LİSANS MEZUNİYET BELGESİ
YÜKSEK LİSANS MEZUNİYET BELGESİ
DOKTORA MEZUNİYET BELGESİ / UZMANLIK BELGESİ
DOÇENTLİK BELGESİ
İLANDA BELİRTİLEN NİTELİĞİ TAŞIDIĞINI GÖSTERİR BELGE
H.M.K.Ü. ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİNE GÖRE HAZIRLANACAK PUANLAMA TABLOSU
ÜAK KRİTERLERİNE GÖRE HAZIRLANAN PUANLAMA TABLOSU
BAŞLICA ESERİ BELİRTEN DİLEKÇE
ADLİ SİCİL KAYDI
BİLİMSEL ÇALIŞMA VE YAYIN DOSYASI
SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜ
Bu pozisyon için başvuru aşaması bitmiştir.